Under örnens vingar

Gösta Serlachius konststiftelse, grundad 1933, är känd i hela Finland närmast för sitt konstmuseum på Joenniemi gård, för sina samlingar och fina utställningar. I samband med sitt 70-årsjubileum invigde stiftelsen det nya G.A. Serlachius-museet, inrättat i Serlachius-bolagets tidigare huvudkontor i centrala Mänttä.
Varastossa
SKU
2305
Hinta
5,00 €

Det nya museet inriktas på det arbete som bedrivs i det lilla industrisamhället och på de människor som arbetar där samt beskriver hur ett bolag fullständigt kan dominera sin ort och dess invånares hela liv från vaggan till graven. De svunna tiderna återruppväcks åskådligt och interaktivt, med animationer, multimedia och skalmodeller samt med metoder som tagits från bild- ach scenkonstens värld. 

Denna bok beskriver mycket av det som är väsentlight för den jubilerande stiftelsen: själva stiftelsen, skogsindustrin, Mänttäs och dess invånares historia, likaså det som är nytt och aktuellt i museivärlden.

Festskrift tii Gösta Serlachius konststiftelses 70-årsjubileum.

Redaktör: Pauli Sivonen.
Layout och grafik: Juho Jäppinen.
Tryckeri: Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 2004.

G. A. Serlachius-museets publikationer 1
ISBN 952-99434-0-7

 

 

 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.