Taidesauna, Art Sauna

Tämä kirja esittelee Taidesaunan filosofiaa ja arkkitehtuuria ja avaa sen suunnittelun lähtökohtia runsain tekstein ja kuvin. 
Varastossa
SKU
749
Hinta
32,00 €

Serlachius-museoiden Taidesauna tuo uuden arkkitehtonisen näkökulman suomalaiseen saunaan. Mäntän Gösta-taidemuseon pihapiiriin rakennettu sauna tarjoaa ainutlaatuisen matkan kaikille aisteille. Rantamaisemaan sulautuvan saunassa arkkitehtuurissa yhdistyvät rytmikkäät kivipinnat ja lämmin puu, taide ja huippusuunnittelijoiden muotoilu. Rakennuksen sisätilat puolestaan jatkavat Serlachius-museo Göstan tunnelmaa, jossa maisema, taide ja arkkitehtuuri sulautuvat toisiinsa. Uudessa saunatilassa tämä kokemus saa uuden, vieläkin hienovireisemmän ja kotoisamman ulottuvuuden. Taide näyttäytyy siellä paitsi esillä olevissa teoksissa, myös huonekaluissa ja käyttöesineissä, joista osa on suunniteltu varta vasten taidesaunaa varten.
Tämä kirja esittelee Taidesaunan filosofiaa ja arkkitehtuuria ja avaa sen suunnittelun lähtökohtia runsain tekstein ja kuvin. Teoksessa käsitellään myös perinteistä saunakulttuuria ja -tematiikkaa ja avataan niiden kytkentöjä suomalaiseen kuvataiteeseen.
Taidesauna sai Vuoden 2022 Betonirakenne -palkinnon yksilöllisestä, innovatiivisesta ja taitavasta arkkitehtisuunnittelusta, osaavasta rakennuttamisesta ja erityisen laadukkaasta toteutuksesta. Sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bežan, ja toteutussuunnittelusta on vastannut Pekka Pakkanen.
 
Toimittajat: Pauli Sivonen & Päivi Viherkoski
Kirjoittajat: Boris Bežan, Laura Kuurne, Héctor Mendoza, Mikko Myllykoski, Mara Partida, Jyrki Siukonen, Pauli Sivonen, Päivi Viherkoski
Ulkoasu: Ville Karppanen
Paino: Jelgavas Tipogrāfija, Jelgava 2023
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Kirjan artikkelit sekä suomeksi että englanniksi.
128 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 91
ISBN 978-952-7441-49-7
 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.