Malli ja hullu kuvailija - The Model and the Mad P

Malli ja hullu kuvailija kokoaa yhteen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelman teoksia ja kirjailija Riikka Ala-Harjan niihin kirjoittamia monologeja.
Varastossa
SKU
3288
Hinta
19,00 €

Ala-Harjan teksteissä ääneen pääsevät teosten mallit, joista ei usein ole faktatietoa tarjolla. Kaunokirjallisten tekstien kautta pääsemme eläytymään aikakauteen ja maalausten kuvitteelliseen tekohetkeen. Monologit on kirjoitettu Serlachius-museo Göstan Malli ja hullu kuvailija -näyttelyä varten. Näyttely oli esillä Serlachius-museo Göstassa 2014–2017. 

Tässä kirjassa Ala-Harjan monologien rinnalla kerrotaan maalausten taidehistoriallisista taustoista. Hullu kuvailija viittaa Akseli Gallen-Kallelaan, joka oleskeli ja työskenteli 1880-luvun lopulla Keuruulla Ekolan torpassa. Hän sai paikallisten mielissä hullun maineen ja kutsumanimen ”kuvailija".

Julkaisun tekstit ovat suomeksi ja englanniksi.

Toimittaja: Laura Kuurne
Graafinen suunnittelu: Teija Lammi, Grafemi
Käännökset: Kaija Anttonen, Steven Crockatt ja Kristian London
Aldus Oy, Lahti 2015
180 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 22
ISBN 978-952-7017-09-8 

 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.