Visavuoren mestari

Uusittu ja täydennetty painos 1948 ilmestyneestä samannimisestä teoksesta. Kirja kertoo vuosina 1864–1942 eläneestä kuvanveistäjästä Emil Wikströmistä ihmisenä ja taiteilijana. Samalla se hahmottelee Wikströmin rakennuttaman ja osin myös itse rakentaman kuuluisan taiteilijakodin, Sääksmäen Visavuoren tarinan.
Loppunut varastosta
SKU
2886
Hinta
10,00 €

Musiikkipakinoitsijana tunnettu Yrjö Suomalainen kuvaa appensa nuoruusvuosia ulkomailla, taiteilijaelämää Pariisissa ja työntäyteisiä miehuusvuosia Suomessa. Keskeinen on taiteilijan suhde Visavuoreen, joka oli hänen väsymättömän huolenpitonsa kohde ja jossa hän toteutti itseään innoittuneimmin. Professori Wikströmin viimeisinä päivinä lähiomaiset saattoivat todeta, että vanhan taiteilijan ero ateljeekodistaan oli paljon vaikeampaa kuin ero elämästä. Visavuori avattiin museona vuonna 1967.

Teksti: Yrjö Suomalainen
Graafinen suunnittelu ja taitto: Juha Myllylä
Kuvat: Visavuoren arkisto, Sääksmäki
Aldus Oy, Lahti 2014
137 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 12
ISBN 978-952-7017-02-9

 

 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.