Malli ja hullu kuvailija - The Model and the Mad Painter

Varastossa
SKU
3288
Hinta
27,00 €

Malli ja hullu kuvailija kokoaa yhteen Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelman teoksia ja Riikka Ala-Harjan niihin kirjoittamia monologeja. Ala-Harjan teksteissä ääneen pääsevät teosten mallit, joista ei usein ole faktatietoa tarjolla. Kaunokirjallisten tekstien kautta pääsemme eläytymään aikakauteen ja maalausten kuvitteelliseen tekohetkeen. Monologit on kirjoitettu Serlachius-museo Göstan Malli ja hullu kuvailija -näyttelyä varten. Suosittu näyttely oli esillä Serlachius-museo Göstassa 2014– 2017. 

Tässä kirjassa Ala-Harjan monologien rinnalla kerrotaan maalausten taidehistoriallisista taustoista. Hullu kuvailija viittaa Akseli Gallen-Kallelaan, joka oleskeli ja työskenteli 1880-luvun lopulla Keuruulla Ekolan torpassa. Hän sai paikallisten mielissä hullun maineen ja kutsumanimen ”kuvailija".

Toimittaja: Laura Kuurne
Graafinen suunnittelu: Teija Lammi, Grafemi
Käännökset: Kaija Anttonen, Steven Crockatt ja Kristian London
Aldus Oy, Lahti 2015
180 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 22
ISBN 978-952-7017-09-8 


12.11.2019. Postin lakon vuoksi toimituksissa saattaa olla viiveitä, emmekä pysty arvioimaan tarkkaa toimitusajankohtaa. Lakon aikana toimitamme kaikki tilaukset tilapäisesti postipaketteina, jolloin niiden saapumisessa on todennäköisesti vähemmän viivettä kuin normaalisti kirjepostina kulkevissa Pikkupaketti-lähetyksissä.

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät tulevat suoraan vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.