Kultaisen polun kulkijat

Suomen taiteen kultakaudella taide nousi ainutlaatuiseen kukoistukseen. Kultaisella polulla tekivät yhteistä matkaa taidemaalari Akseli Gallen-Kallela sekä paperiteollisuutemme uranuurtajat G. A. Serlachius ja Gösta Serlachius.
Varastossa
SKU
2666
Hinta
10,00 €

Syntyi ainutlaatuinen kahden sukupolven ajan jatkunut ystävyys- ja yhteistyösuhde. Sen aikana Serlachiukset antoivat suosikkitaiteilijansa luomistyölle taloudellisia edellytyksiä ja henkistä kannustusta. Gallen-Kallela edisti taiteellisella panoksellaan Gösta Serlachiuksen taidesäätiön ja sen ylläpitämän taidemuseon syntymistä.

Kokoelmiltaan Pohjoismaiden merkittävimpiin kuuluva taidemuseo on näihin päiviin saakka vaalinut rakkaudella kansallistaiteilijamme kokoelmaa, hoitanut ja kartuttanut sitä sekä saattanut sen näyttelyissään suuren yleisön ulottuville. Serlachiuksen Akseli Gallen-Kallela -kokoelmasta on tullut kansallinen instituutio.

Kirjoittaja: Maritta Pitkänen
Toimittaja: Virpi Nikkari
Graafinen suunnittelu: Jari Karppanen
Vammalan kirjapaino, 2008
127 sivua

Julkaisija: Gösta Serlachiuksen taidesäätiö
ISBN 978-952-99960-3-2

 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.