Kultaisen polun kulkijat

Varastossa
SKU
2666
Hinta
10,00 €

Suomen taiteen kultakaudella taide nousi ainutlaatuiseen kukoistukseen. Kultaisella polulla tekivät yhteistä matkaa taidemaalari Akseli Gallen-Kallela sekä paperiteollisuutemme uranuurtajat G. A. Serlachius ja Gösta Serlachius.

Syntyi ainutlaatuinen kahden sukupolven ajan jatkunut ystävyys- ja yhteistyösuhde. Sen aikana Serlachiukset antoivat suosikkitaiteilijansa luomistyölle taloudellisia edellytyksiä ja henkistä kannustusta. Gallen-Kallela edisti taiteellisella panoksellaan Gösta Serlachiuksen taidesäätiön ja sen ylläpitämän taidemuseon syntymistä.

Kokoelmiltaan Pohjoismaiden merkittävimpiin kuuluva taidemuseo on näihin päiviin saakka vaalinut rakkaudella kansallistaiteilijamme kokoelmaa, hoitanut ja kartuttanut sitä sekä saattanut sen näyttelyissään suuren yleisön ulottuville. Serlachiuksen Akseli Gallen-Kallela -kokoelmasta on tullut kansallinen instituutio.

Kirjoittaja: Maritta Pitkänen
Toimittaja: Virpi Nikkari
Graafinen suunnittelu: Jari Karppanen
Vammalan kirjapaino, 2008
127 sivua

Julkaisija: Gösta Serlachiuksen taidesäätiö
ISBN 978-952-99960-3-2

12.11.2019. Postin lakon vuoksi toimituksissa saattaa olla viiveitä, emmekä pysty arvioimaan tarkkaa toimitusajankohtaa. Lakon aikana toimitamme kaikki tilaukset tilapäisesti postipaketteina, jolloin niiden saapumisessa on todennäköisesti vähemmän viivettä kuin normaalisti kirjepostina kulkevissa Pikkupaketti-lähetyksissä.

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät tulevat suoraan vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.