Taiteen tähtitaivaat

Taiteessa on kuvattu tähtitaivasta ja sen ilmiöitä monin tavoin. Taiteen tähtitaivaat -julkaisu esittelee teoksia eri vuosisadoilta, meiltä ja muualta.
Varastossa
SKU
3414
Hinta
19,00 €

Taiteilijoiden näkemykset tähtitaivaasta ovat heijastelleet paitsi taiteen suuntauksia myös tieteen kulloisiakin käsityksiä meitä ympäröivästä maailmankaikkeudesta. Samalla kun maailmankuva on laajentunut ja universumin salat ovat vähä vähältä paljastuneet, erilaisten taidemuotojen kirjo on kasvanut ja tarjonnut uusia keinoja hahmottaa maailmaa, jossa elämme.

Se mitä näemme, on helppo kuvata niin tieteessä kuin taiteessakin. Paljon vaikeampaa on hahmottaa silmille näkymätöntä. Taide voi jatkaa siitä, mihin tieteen keinot loppuvat.

Teoksen kirjoittajien, Helena Sederholmin ja Markus Hotakaisen kuratoima Taiteen tähtitaivaat -näyttely nähtiin Serlachius-museoissa vuonna 2016.

Kirjan tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. 

Kirjoittajat: Helena Sederholm ja Markus Hotakainen
Graafinen suunnittelu: Kirjavelho
Käännökset: Kaija Anttonen, Markus Hotakainen ja Steven Crockatt
Artikkelit: Crystal Bennes, John Byrne, Richard Garriot de Cayeux ja Greg Mort
Bookwell Oy, Porvoo 2016
134 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 28
ISBN 978-952-7017-17-3

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.