SuperPop

Varastossa
SKU
3071
Hinta
10,00 €

SuperPop! oli Timo Valjakan kuratoima päänäyttely Serlachius-museo Göstan uudessa paviljongissa kesällä 2014. Näyttelyyn liittyvässä katalogissa Valjakka esittelee näyttelyn taiteilijat ja heidän teoksiaan.

Laajassa artikkelissaan Timo Valjakka kertoo pop-taiteen kehityksestä 1950-luvulta nykypäivään. Hän kuvailee, miten Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista lähtöisin ollut pop-taide muutti käsitystä taiteesta ja vakiinnutti asemansa taidekentällä ja miten suomalaiset aikalaistaiteilijat ottivat 1960-luvulta lähtien mallia kansainvälisestä pop-taiteesta.

Valjakka kuvailee myös nuorta taiteilijasukupolvea, joka on kasvanut populaarikulttuurin keskellä. Hän osoittaa, miten pop-taide on muuttunut nuorten taiteilijoiden myötä ja miten pop-taiteesta on tullut yhteiskunnallisesti entistä kantaaottavampaa.

Kirjan tekstit ovat suomeksi ja englanniksi.

Tekstit ja toimitus: Timo Valjakka
Graafinen suunnittelu: Timo Jaakola
Bookwell Oy, Porvoo 2014
222 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 13
ISBN 978-952-7017-03-6

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.