Rajat kiinni

Eurooppa linnoittaa parhaillaan paitsi ulkorajojaan myös maanosan sisäisiä rajoja. Terävillä veitsenterillä varustetusta repivästä concertina-piikkilangasta on tulossa aikamme symboli.
Varastossa
SKU
69
Hinta
19,00 €

Taiteilija Riiko Sakkinen ja Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen kiersivät vuonna 2016 Euroopan ulkorajoilla: Espanjalle kuuluvissa Afrikan puolella sijaitsevissa kaupungeissa, Kreikan saaristossa, Balkanin reitillä ja lopuksi hävitetyillä pakolaisleireillä Ranskassa. Rajat kiinni -kirjan ja näyttelyn teokset ja tekstit syntyivät näiden matkojen pohjalta.

Riiko Sakkisen monikerroksiset ja provosoivat teokset sisältävät viittauksia historiaan ja yhteiskunnallisiin ongelmiin: rasismiin, eriarvoistumiseen ja yhteiskuntamme rakenteellisiin epäkohtiin. Taiteilija pohtii sitä, miten muukalaispelko muuttaa meitä kaikkia ja millaisessa Euroopassa hän haluaisi itse elää.

Rajat kiinni -näyttely esittäytyi Serlachius-museo Göstassa vuonna 2017. Näyttelyn julkaisu on ilmestynyt myös englanninkielisenä. 

Kirjoittajat: Riiko Sakkinen ja Pauli Sivonen
Ulkoasu: Timo Jaakola
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
Bookwell Oy, Porvoo 2017
200 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 42
ISBN 978-952-7226-04-9

 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.