Roger Ballen - Resurrected

Toinen tuleminen on teos, joka on rakennettu hylättyyn suomalaistaloon. Valokuvataiteilija Roger Ballen kutsuttiin muokkaamaan taloa ja tekemään siitä oman ainutlaatuisen estetiikkansa muotokuvan. Tuon työskentelyjakson jälkeen koko talo purettiin osiin.
Varastossa
SKU
3336
Hinta
10,00 €

Toisen tulemisensa talo koki, kun se koottiin uudelleen osaksi Ville Lenkkerin kuratoimaa laajempaa näyttelykokonaisuutta Kaukainen kosketus, joka oli esillä Serlachius-museo Göstassa kesällä 2015.

Toinen tuleminen -julkaisu dokumentoi ainutlaatuisen talon historiaa ja rakenteita sekä tuo esille Roger Ballenin oman esteettisen näkemyksen, jossa konkreettinen ja abstrakti, todellisuus ja mielikuva sekä epätyypillinen ja arkkityyppinen sulautuvat yhteen runolliseen tilaan.

Kaikkialla talossa on voimakkaasti aistittavissa Ballenesque – Roger Ballenin visuaalinen kieli, joka tuo esiin piirros-, maalaus-, veisto- ja valokuvataiteen keinoja käyttäen unen ja todellisuuden, rationaalisen ja irrationaalisen, spesifin ja universaalin sirpaleita.

Tässä kirjassa koko prosessi dokumentoidaan essein ja valokuvin. Kuvien joukossa on Ballenin lavastamia ja ottamia valokuvia talon sisätiloista.

Kirjan tekstit ovat englanniksi ja suomeksi. 

Toimittaja: Pauli Sivonen
Kuvatoimitus: Ville Lenkkeri
Kirjoittajat: Riikka Ala-Harja, Krister Gråhn, Elina Heikka, Ville Lenkkeri, Sampo Linkoneva, Pauli Sivonen, Marguerite Rossouw ja Tarja Talvitie
Valokuvat: Roger Ballen, Krister Gråhn, Ville Lenkkeri, Sampo Linkoneva, Marguerite Rossouw ja Lauri Simonmaa
Graafinen suunnittelu: Teija Lammi, Grafemi
Kerber Verlag, Bielefeld, Saksa 2016
128 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 27
ISBN 978-3-7356-0208-4 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.