Rodney Graham, Taiteilijoita ja malleja

Kanadalaisen Rodney Grahamin teokset käsittelevät filosofiaa, kirjallisuutta, psykologiaa, taidetta, populaarikulttuuria, historiaa tai kollektiivista muistia — useimmiten hyvin arkipäiväiseltä vaikuttavalla tavalla.
Varastossa
SKU
407
Hinta
34,00 €

Graham tunnetaan parhaiten nimenomaan valokaappeina toteutetuista isoista kuvistaan usein samankaltaisilla tekniikoilla kuin elokuva kuvistaan, jotka ovat hämmentävällä tavalla kaikkialta skarppeja. Hänen teoksensa ovat aina vahvasti paikkaan ja aikaan sidottuja. Kohtaukset on käsikirjoitettu, lavastettu ja puvustettu huolella. Historiallisia kerroksia voi olla useita, mutta kaikki on huolella mietitty.

Graham on vancouverilaisen fotokonseptualismin yksi perustaja. Uransa aikana hän on kyllä käyttänyt monia muitakin taiteen tekniikoita kuin valokuvaa. Viime aikoina hän tuntuu olleen kaikkein kiinnostunein maalaamisesta. Kuvataideuransa ohella hän on aina ollut muusikko.

Kirja liittyy Serlachius-museo Göstassa 24.10.2020–18.5.2021 esillä olleeseen näyttelyyn. 

Kirjan tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. 

Kirjoittajat: Pauli Sivonen, johtaja, Serlachius-museot; John Peter Nilsson, viestintästrategisti, Moderna Museet, Tukholma; Timo Valjakka, kuraattori ja taidekriitikko, Helsinki.
Graafinen suunnittelu: Derek Barnett, Information Office.
Julkaisija: Kustannusosakeyhtiö Parvs, Helsinki.
Painotyö: Jelgavas Tipogrāfija, Jelgava 2020.
97 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 68
ISBN 978-952-7226-55-1

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.