Olli ja Bucklan, Eric O. W. Ehrström ja Olga G

Taiteilijapariskunta Olga Gummerus-Ehrström (1876–1938) ja Eric O. W. Ehrström (1881– 1934) ovat jääneet monipuolisesta ja hienosta tuotannostaan huolimatta melko tuntemattomiksi. 
Varastossa
SKU
270
Hinta
29,00 €

Olga (Olli) oli Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa ja Pariisin akatemioissa opiskellut lahjakas muotokuvamaalari, joka suunnitteli ja toteutti miehensä työparina myös lasimaalauksia, tekstiilejä ja muita koristetaiteen teoksia. Eric (Bucklan) oli Akseli Gallen-Kallelan opissa ja Pariisissa opiskellut taiteilija ja taideteollisuusmies, joka teki merkittävimmät työnsä arkkitehtitoimisto Gesellius-Lindgren-Saariselle. Eric oli jo nuorena tunnettu ja arvostettu taiteilija, jonka tuotanto on myöhemmin jäänyt vähälle huomiolle.

Laajaan tutkimustyöhön perustuva kirja esittelee tämän mielenkiintoisen taiteilijapariskunnan elämää ja teoksia. 

Julkaisu liittyy Ehrströmien taiteellista tuotantoa esittelevään laajaan näyttelyyn, joka nähtiin Serlachius-museoissa 2019–2020. 
 
Kirjan toimittaja: Helena Hänninen
Esipuhe: Pauli Sivonen ja Tarja Väätänen
Kirjoittajat: Helena Hänninen, Pälvi Myllylä, Tarja Talvitie, Tuomas Hyrsky ja Heli Hemgård
Graafinen suunnittelu: Anne Kaikkonen
Paino: Livonia Print, Riika, 2018
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs
176 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 57
ISBN 978-952-7226-24-7

 

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.