Mäntän torpat

Kirjassa kerrotaan yli neljänkymmenen mänttäläisen torpan tarina. Vanhin on perustettu 1770-luvulla, viimeinen vuonna 1916.
Loppunut varastosta
SKU
543
Hinta
30,00 €

Useimmat torpista perustettiin pitkin 1800-lukua. Torppien tarinat päätetään niiden itsenäistymiseen, jotka monet saavuttivat vuoden 1920 tienoilla. 

Kirjaan sisältyy 59 karttaa. Useimmat kartoista ovat kopioita maanmittaustoimituksista, joissa torpista on muodostettu itsenäiset tilat.

Torppa-aikaa kuvaavia valokuvia torpista on löytynyt vain kuusi. Niiden lisäksi kirjaan sisältyy muutamia 1920-luvulla ja sen jälkeen otettuja valokuvia, joissa rakennukset ovat peräisin torppa-ajalta. 

G. A. Serlachius Oy:llä on ollut Mäntässä merkittävä vaikutus, myös sen laajan maaomistuksen vuoksi. Kirjassa kerrotaan muutaman Mäntän keskustassa sijainneen torpan omistajien taistelusta torpan saamiseksi itsenäiseksi. Missään yhtiötä vastaan käydyssä riidassa torpparit eivät selvinneet voittajiksi. 

Kirjan on kirjoittanut eläkkeellä oleva Mäntän kaupungin entinen kaupungingeodeetti Markku Pohja.

Taitto: Oridea Oy
Paino: Oriveden Kirjapaino 2021
ISBN 978-952-94-4397-0

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.