Lemminkäisen arvoitus

Erään taulun tarina. Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äiti -maalaus on monelle tuttu. Samasta aiheesta on kuitenkin olemassa myös toinen teos, jonka alkuperä on oudon epäselvä, sillä taiteilija on kieltänyt maalanneensa työn. Julkaisussa esitellään tuore tutkimus ja kaksi eri näkemystä taulun alkuperästä. 
Varastossa
SKU
363
Hinta
29,00 €

Kyseinen guassityö voisi aiheensa ja muotonsa puolesta hyvin olla Lemminkäisen äidin pitkälle viety luonnos, mutta Gallen-Kallela on kieltänyt maalanneensa teoksen. Onko se siis aito vai väärennös?

Taiteen keräilijä ja Gallen-Kallelan ystävä Gösta Serlachius yritti pitkään saada selville vuonna 1930 ostamansa teoksen alkuperän mutta päätyi umpikujaan. Vuodesta 2015 arvoitusta on selvittänyt tutkijaryhmä, joka on yhdistänyt taidehistoriallisen tutkimukseen uusinta huipputeknologian keinovalikoimaa.

Tässä kirjassa taidehistorijoitsijat Tarja Talvitie ja Minna Turtiainen esittelevät tätä arvoitusta ja pohtivat kiistellyn guassityön aitoutta.

Kirjoittajat: Tarja Talvitie ja Minna Turtiainen.
Esipuhe: Pauli Sivonen.
Ulkoasu: Minna Luoma.
Kirjan kieli: suomi.
Paino: Livonia Print, Riika, 2019.
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Parvs.
135 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 64
ISBN 978-952-7226-32-2

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.