Göstan helmiä

Göstan helmiä esittelee Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmien suomalaista maalaustaidetta 140 vuoden ajalta, vuosilta 1815–1955. Keskeisellä sijalla kokoelmassa on Suomen taiteen kultakausi.
Varastossa
SKU
2271
Hinta
9,00 €

Taiteilijanimiä ovat muun muassa Akseli Gallen-Kallela, Albert Edelfelt, Helene Schjerfbeck, Hugo Simberg, Juho Rissanen, Maria Wiik ja Gunnar Berndtson. Kaikkiaan mukana on 38 taiteilijaa ja 76 maalausta.  

Kyse on kuvakirjasta, jonka sivuilla katsoja pääsee tutustumaan aina yhteen taideteokseen kerrallaan. Jo kokoelman kerääjä, vuorineuvos Gösta Serlachius tutki mielellään joskus jopa suurennuslasin kanssa taideaarteitaan, sillä usein juuri yksityiskohdat ovat kiinnostavia. Kirjan kuvitus koostukin myös teosten yksityiskohdista. 

Kirjan ensimmäinen painos ilmestyi 2011, joten kirjassa ei ole kuvia niistä kokoelman helmistä, joita museon kokoelmiin on hankittu ensimmäisen painoksen ilmestymisen jälkeen.  

Julkaisun tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Toimitus: Marjo-Riitta Simpanen ja Suvi-Mari Eteläinen
Graafinen suunnittelu: Eeva Louhio
4. painos
Lönnberg painot Oy, Helsinki 2016
192 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 2
ISBN 978-952-99960-9-4

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.