Aito vai väärennös

Varastossa
SKU
2469
Hinta
10,00 €

Julkaisu raottaa hieman sitä salaperäisyyden verhoa, joka liittyy taideväärennöksiin ja kertoo taideteosten aitoustutkimuksesta. Siinä esitellään seitsemän Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmiin kuuluvaa maalausta, joista yksi osoittautui lähemmissä tutkimuksissa Schjerfbeck-kopioksi ja kolme väärennöksiksi. Gallen-Kallelan ja Pehr Hilleströmin maalauksina hankituista teoksista on esitetty vahvoja väärennösepäilyjä. Sen sijaan aiemmin väärennöksenä pidetty Akseli Gallen-Kallelan suuri maisemamaalaus Toriseva on osoittautunut aidoksi.

Julkaisu liittyy 12.4.–2.9.2012 taidemuseo Göstassa järjestettyyn Göstan harvinaisuudet -näyttelyyn, jossa oli esillä taidekokoelmasta koottuja väärennöksiä tai sellaisiksi epäiltyjä teoksia.

Toimittaja: Marjo-Riitta Simpanen
Graafinen suunnittelu: Eeva Louhio
Kariston Kirjapaino Oy, 2012
56 sivua

Serlachius-museoiden julkaisuja 5
ISBN 978-952-99960-7-0 

12.11.2019. Postin lakon vuoksi toimituksissa saattaa olla viiveitä, emmekä pysty arvioimaan tarkkaa toimitusajankohtaa. Lakon aikana toimitamme kaikki tilaukset tilapäisesti postipaketteina, jolloin niiden saapumisessa on todennäköisesti vähemmän viivettä kuin normaalisti kirjepostina kulkevissa Pikkupaketti-lähetyksissä.

Toimitusaika on 2–5 arkipäivää. Tuotteet toimitetaan postipakettina Postiin, Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattin. Pikkupakettina lähetettävät tulevat suoraan vastaanottajan ilmoittamaan osoitteeseen. 

Toimituskulu on 5 euroa. Yli 50 euron tilauksille on ilmainen toimitus.